Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть голову райсуду на Харківщині

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно голови Балаклійського районного суду Харківської області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що голова райсуду у квітні 2022 року виїхав з Балакліі до окупованого м. Куп’янськ, де почав будувати «кар‘єру» при російських загарбниках. 

Він добровільно обійняв псевдопосаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области».  

На новій посаді обвинувачений надавав людям юридичні консультації щодо законодавства РФ, а також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою. 

Наразі він перебуває на території країни-агресора. Його оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, Управління СБУ в Харківській області та Департаменту контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.