Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть експоліцейських з Луганщини та Донеччини

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишніх поліцейських Старобільського райуправління поліції ГУ Нацполіції України в Луганській області та Маріупольського райуправління поліції ГУ Нацполіції України в Донецькій області за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишні правоохоронці перейшли на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану.

Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях вони пройшли співбесіди з представниками так званих «ЛНР» та «ДНР», які є частиною оккупаційної адміністрації РФ.    

Зрадивши українському народові, експоліцейські добровільно погодилися співпрацювати з представниками окупантів.

Вони обійняли псевдопосади «прокурора» та «поліцейського» у незаконно створених представниками збройних формувань РФ правоохоронних органах – «прокуратуре Новопсковского района ЛНР» та «первомайском районном отделе МВД ЛНР».

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР, оперативний супровід - працівниками поліції Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.