Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть експоліцейських Луганщини, Харківщини та Донеччини

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду п’ять обвинувальних актів стосовно колишніх поліцейських Старобільського райуправління та Щастинського райвідділу поліції ГУ Нацполіції України в Луганській області, Маріупольського райуправління поліції ГУ Нацполіції України в Донецькій області та Чугуївського райуправління ГУ Нацполіції в Харківській області за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишні правоохоронці перейшли на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану.

Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Луганської, Харківської та Донецької областей, вони пройшли співбесіди з представниками РФ та  так званих «ЛНР», «ДНР».

Зрадивши українському народові, експоліцейські добровільно погодилися співпрацювати з представниками окупантів.

Вони обійняли посади «прокурора» та «поліцейських» у незаконно створених представниками збройних формувань РФ псевдоправоохоронних органах.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР, оперативний супровід - працівниками поліції Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.