Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть чотирьох правоохоронців Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох правоохоронців за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Серед обвинувачених – заступник начальника сектору Біловодського відділу поліції, двоє поліцейських конвойної служби ГУ Нацполіції в Луганській області та працівник Служби судової охорони Луганщини.

Слідством встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вони зайняли проросійську позицію та пішли на співпрацю з ворогом.

Після проходження співбесіди обвинувачені розпочали роботу в інтересах окупаційної влади російської федерації. З березня 2022 року служать у незаконних правоохоронних органах на тимчасово окупованій території – «Новопсковському та Біловодському районних відділах внутрішніх справ МВС ЛНР».

Наразі правоохоронців оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.