Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду кримського суддю засуджено до 12 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено ще одного кримського суддю. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що після окупації півострова у 2014 році засуджений зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на бік ворога. У тому ж році його призначили на посаду окупаційного судді незаконно створеного Бахчисарайського районного суду Республіки Крим.

Здійснюючи так зване «правосуддя» на підставі російського законодавства, «суддя» притягнув до адміністративної відповідальності заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова за участь у засіданні представницького органу кримських татар на півострові.

Своїми діями та рішеннями «суддя» безпосередньо сприяв становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму на відправлення правосуддя за законодавством РФ.