Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть учасника «ДНР», який воював на Херсонщині

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини за фактом державної зради та участі в незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що на початку березня 2022 року громадянин України добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» так званої «ДНР».

Протягом березня-квітня 2022 року обвинувачений на посаді начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти ЗСУ. Він здійснював матеріально-технічне забезпечення очолюваного взводу, організовував облаштування та діяльність блокпостів, забезпечував обслуговування автомобілів підрозділу та здійснював охорону окупованих територій України. Також забезпечував охорону об’єктів на окупованих територіях, організовував евакуацію поранених і вбитих учасників «ЛНР», «ДНР» та військовослужбовців країни-агресора.

Крім того, він виконував інші злочинні завдання на тимчасово окупованих територіях поблизу населених пунктів Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Херсон, Білозерка.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.