Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть трьох депутатів Севастопольської міської ради

Прокуратура автономії в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 3 депутатів Севастопольської міської ради VI скликання за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у 2014 році для приховання факту окупації півострова збройними силами РФ та з метою легітимізації дій держави-окупанта обвинувачені спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради проголосували за підтримку ряду незаконних рішень уже не діючої на той час Верховної Ради АР Крим. Серед них «Про підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим»»; «Про звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ в статусі міста федерального значення»; «Про перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя»».

Таким чином обвинувачені надавали допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.