Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть поліцейського з Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно поліцейського Щастинського районного відділу поліції ГУ Нацполіції в Луганській області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з 24 лютого 2022 року по 6 квітня 2022 працівник відділу поліції, не виконав вказівки керівництва щодо зміни дислокації відділу до Дніпропетровської області. Перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганщини, пройшов співбесіду з представниками так званої «ЛНР», які є частиною окупаційної адміністрації РФ. Він надав згоду та вступив до структурного підрозділу окупаційної адміністрації РФ – так званого «Отделения миграционной службы Новоайдарского РОВД МВД ЛНР» та присягнув на вірність так званій «ЛНР».

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.