Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 6500 доларів США організував незаконне переправлення через кордон військовозобов’язаного – повідомлено про підозру тернополянину

За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення чоловіка призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підприємець вносив неправдиві дані до інформаційної системи «Шлях» про військовозобов’язаних водіїв, що здійснюють міжнародні перевезення.

Правоохоронці задокументували отримання ним 6500 доларів США за цю послугу від чоловіка, який бажав у такий спосіб перетнути кордон, хоча насправді не займався перевезенням вантажів.

Перевіряється причетність тернополянина до інших фактів незаконного переправлення через кордон осіб призовного віку.

До суду скеровано клопотання про взяття підозрюваного під варту.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Тернопільського РУП та ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу Тернопільського управління ДВБ НП України та співробітників військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.