Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 12000 доларів США організовував переправлення військовозобов'язаних за кордон – викрито харків'янина

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в організації та сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  

За даними слідства, харків'янин організував незаконний канал втечі військовозобов'язаних чоловіків. Він домовлявся про безпідставне внесення відомостей про ухилянтів до інформаційної системи «Шлях» в якості волонтерів благодійного фонду. За документами чоловіки нібито здійснювали доставку гуманітарних вантажів. 

За таку «послугу» харків'янин оголосив ціну у 12000 доларів США.  

Чоловік також проводив «інструктаж» для втікачів, надавав їм поради, вказівки, координував дії щодо особливостей незаконного перетину державного кордону під вигаданими приводами.  

Щоб «захистити» себе, він змушував втікачів власноручно скласти розписку, що вони нібито зобов'язуються повернутися в Україну з гуманітарним вантажем.  

Правоохоронці затримали підозрюваного, коли він отримав від чергового ухилянта другий транш у сумі 10900 доларів США.  

За клопотанням сторони обвинувачення йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності усього кола осіб, причетних до вказаної «схеми».

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.