Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
З нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми українські правоохоронці провели ряд зустрічей у Нідерландах

Представники Офісу Генерального прокурора, за сприяння Регіонального програмного офісу Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності в Україні, взяли участь у багатосторонніх навчальних візитах до Europol і Eurojust, поліцією Нідерландів і Національним Доповідачем Нідерландів з питань торгівлі людьми та сексуального насильства щодо дітей.

Ці навчальні візити відбулися з метою зміцнення міжнародного співробітництва та боротьби з торгівлею людьми, пов’язаної з війною в Україні.

Учасники зустрічей обговорили поточні виклики у боротьбі з ризиками торгівлі людьми, які виникають у громадян України при пошуку нового місця проживання та роботи, рятуючись від війни, і можуть призвести до потрапляння в трудове та сексуальне рабство.

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Це є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також про необхідність об’єднання зусиль для протидії такому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги постраждалим, веденні превентивної роботи.

Небайдужість Європейського Союзу, правоохоронних органів Нідерландів до ризиків торгівлі людьми, які були змушені виїхати з України, і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

Також прокурори ознайомились з практиками використання паралельних і спільних розслідувань для посилення транскордонного співробітництва проти проявів торгівлі людьми.

Наша спільна мета – забезпечити захист кожного українця незалежно від місця його перебування та невідворотності покарань для злочинців, які вважають війну в Україні не трагедією, а можливістю наживи.