Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за «непридатність» до військової служби – підозрюється медик райлікарні на Кіровоградщині

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури викрито лікаря однієї з районних лікарень на отриманні хабара за сприяння військовозобов’язаному в ухиленні від мобілізації.

Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, медик обіцяв військовозобов’язаному допомогти в отриманні так званого «білого квитка» з метою звільнення від мобілізації.

Він мав вплинути на членів військово-лікарської комісії для встановлення неправдивого діагнозу та надання медичного документу, який посвідчує непридатність до військової служби за станом здоровʼя. За це отримати «грошову винагороду» – 40 тис грн.

Підозрюваного затримали у службовому кабінеті після передачі коштів.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.