Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за місце на столичних ярмарках – начальнику управління КМДА повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику одного з управлінь КМДА за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник управління, який одночасно займає посаду заступника начальника одного з Департаментів КМДА, розробив схему видачі дозволів на встановлення додаткових торгівельних місць на ярмарках в м. Києві.

За місце на торгівельній площадці у центральних районах столиці фермери та підприємці повинні були сплачувати 500 доларів США щоквартально, а у подальшому 150 доларів США щомісячно. У разі відмови сплачувати ці кошти для реалізаторів продукції створювалися штучні перешкоди в роботі на території столиці.

У ході проведених обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного, а також осіб, які можуть бути причетні до корупційної схеми, правоохоронці вилучили документацію, що пов’язана з ярмарковими заходами та «чорнові» записи.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників УСР в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.