Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за безперешкодну діяльність товариства – судитимуть трьох податківців

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох співробітників ГУ ДФС у Київській області та ГУ ДФС у м. Києві за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням установлено, що в період з серпня по вересень 2021 року старший слідчий з особливо важливих справ за попередньою змовою із головним державним інспектором сектору запобігання та виявлення корупції та оперуповноваженим управління боротьби з фінансовими злочинами вимагали та отримали від представника суб’єкта господарювання 12 000 доларів США неправомірної вигоди. За ці кошти вони обіцяли виключити товариство із переліку підприємств, фінансово-господарська діяльність яких перевіряється у кримінальному провадженні.

Правоохоронці затримали трьох податківців в порядку ст. 208 КПК України та повідомили їм про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГСУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.