Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював проти України та закликав до війни – розпочато нове кримінальне провадження щодо депутата держдуми РФ

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури в ході розслідування кримінального провадження стосовно депутата держдуми РФ, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, встановлені нові епізоди протиправної діяльності.

За даними слідства, депутат РФ, який брав участь у голосуванні щодо визнання незалежності самопроголошених «Л/ДНР», особисто брав участь у бойових діях на Сході України у складі угруповання представників НЗФ РФ та закликав мешканців окупованих територій до війни.

З початку війни він приїхав на Донеччину, де вступив до складу російського угруповання «интернациональной бригады «Пятнашка» та брав участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На захоплених окупантами територіях він публічно закликав до активізації так званої «денацифікації» та знищення українців, агітував мешканців вступати до угруповань країни-агресора.

Окрім того, депутат виступав в ролі «кремлівського рупора» на пропагандистських каналах, повідомляючи про успіхи армії агресора, а також включався в прямі ефіри з фронту.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється СБУ в Івано-Франківської області за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань, публічних закликів до агресивної війни або до розв’язування воєнного конфлікту (ст.110, ст. 260, ст.436 КК України).