Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Вору в законі» повідомлено про підозру в участі у злочинному зібранні

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину повідомлено про підозру в участі у злочинному зібранні (сходці) (ч. 1 ст. 255-2 КК України).

За даними слідства, кримінальний авторитет та «вор в законі» на прізвисько «Полік» взяв участь у проведенні злочинного зібрання осіб, які здійснюють злочинний вплив. На сходці «ворів в законі», які на цей час знаходяться під вартою, вирішувалися питання матеріального забезпечення та координації злочинної діяльності, розподіл доходів, одержаних злочинним шляхом. Також розподілялися сфери злочинного впливу, у тому числі з використанням засобів зв’язку.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.