Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Внаслідок обстрілів окупантів загинула одна та поранено сімох людей на Донеччині – розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 18 травня 2023 року російські війська обстріляли, ймовірно, із зенітно-ракетних комплексів «С-300», реактивної системи залпового вогню «Смерч», ствольної артилерії населені пункти півночі області.

За попередніми даними, окупанти також застосували для ураження цивільних об’єктів та житлової забудови осколково-фугасну авіабомбу ФАБ-250.

У м. Костянтинівці в результаті прямого влучання снаряду у приватний будинок загинув 58-річний чоловік. Ще семеро мирних мешканців зазнали поранень у містах Авдіївці, Торецьку та Часовому Ярі. З тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості їх доставлено до медичних закладів.

Пошкоджено або зруйновано житлові будинки, лікарняні корпуси, господарські споруди. Уламками потрощено фасади торговельних закладів, автомобілі, дорожнє полотно.

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.