Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовували збройну агресію рф – судитимуть двох ексдержслужбовців з Черкащини

Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості стосовно колишніх спеціаліста відділу документального забезпечення Черкаської обласної прокуратури та головного фахівця філії Черкаського обласного управління АТ «Ощадбанк».

Їм інкриміновано виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабної агресії рф обвинувачені неодноразово виправдовували рішення та дії російського військово-політичного керівництва на території України.

Вони схвалювали приєднання окупованих українських територій до рф, очікували поразки українських військ і бажали перемоги ворогу, представляли збройну агресію рф як внутрішій громадянський конфлікт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.