Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Винуватиця смертельної ДТП на Дніпропетровщині проведе 8 з половиною років за ґратами – Офіс Генпрокурора відстояв покарання у Верховному Суді

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора Верховний Суд залишив без змін судові рішення стосовно жительки Кривого Рогу Дніпропетровської області, яка вчинила порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель двох людей (ч. 3 ст. 286 КК України).

Засудженій призначено покарання – 8 років 6 місяців позбавлення волі. Також її на 3 роки позбавили права керувати транспортними засобами.

Прокурори в суді всіх інстанцій довели, що на початку січня 2020 року водійка, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та рухаючись у населеному пункті з перевищенням швидкості, здійснила наїзд на двох жінок. Вони переходили проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди обидві потерпілі загинули на місці.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду погодився з доводами прокурора, що призначене покарання є справедливим заходом примусу для винуватиці смертельної аварії. 

Наразі засуджена відбуває призначене судом покарання.

Свою вину вона не визнала. Намагалася переконати суд у власній неосудності та у перебуванні за кермом іншої особи.