Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав 10000 доларів США у підприємця і погрожував фізичною розправою — на Харківщині судитимуть чоловіка

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого чоловіка за фактом вимагання передачі чужого майна з погрозою спричинення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому (ч. 4 ст. 189 КК України).

Слідством встановлено, що в м. Первомайський Лозівського району обвинувачений вимагав у підприємця повернення 10000 доларів США неіснуючого боргу. У випадку відмови передати кошти він погрожував потерпілому фізичною розправою. Для залякування та підтвердження своїх намірів обвинувачений заволодів автомобілем, який належить підприємцю.

Чоловік передав йому першу частину суми в розмірі 5000 доларів США.

З квітня 2022 року обвинувачений продовжив погрожувати потерпілому, вимагаючи передати йому залишок «боргу».

Правоохоронці затримали вимагача у жовтні 2022 року в м. Первомайський в порядку ст. 208 КПК України під час передачі частини суми в розмірі 2 500 доларів США.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.