Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання неправомірної вигоди та незаконне поводження з боєприпасами – підозрюється керівник державного підприємства

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора одного з державних підприємств за фактом вимагання неправомірної вигоди, а також за фактом незаконного поводження з боєприпасами (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав неправомірну вигоду від директора товариства з обмеженою відповідальністю. Хабар призначався за укладання між підприємствами договору терміном на 5 років про спільний обробіток земельної ділянки, що перебуває у володінні держпідприємства.

Загальна сума неправомірної вигоди становить 5000 доларів США, тобто 1000 доларів США за кожен рік.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного знайдено та вилучено вибухонебезпечний предмет з ознаками бойового припасу – ручної осколкової гранати РГД-5.

Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії,

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.