Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 15 000 доларів США з погрозами насильства у колишньої співмешканки – громадянину повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому з погрозою вбивства та застосуванням фізичного насильства щодо потерпілої та її близьких родичів (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, у липні 2021 року чоловік почав систематично надсилати повідомлення та дзвонити своїй колишній співмешканці з незаконною вимогою передачі йому 15 тис доларів США неіснуючого боргу. Він надіслав до салону краси, де працює потерпіла, поховальний букет квітів із запискою про те, що в разі невиконання вимоги про передачу коштів, вб’є її та застосує фізичне насильство до її близьких родичів.

Правоохоронці затримали підозрюваного під передачі частини грошових коштів у сумі 8 тис доларів США. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Харківській області, оперативний супровід – Управлінням внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Харківської обласної прокуратури