Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагали неіснуючий борг та погрожували розправою підприємцю і його родині – на Кіровоградщині затримали двох чоловіків

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом місцевим жителям у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, наприкінці травня 2023 року двоє чоловіків, погрожуючи застосувати фізичне насильство та зброю, вимагали у місцевого підприємця та його багатодітної родини неіснуючий борг у сумі 5 тис доларів США.

Згодом почали вимагати ще й легковий автомобіль, яким користувався потерпілий. При цьому тримали всю родину у психологічній напрузі: щоденно телефонували, приїздили та залучали до підсилення серйозності своїх намірів людей з кримінальними зв’язками.

Правоохоронці задокументували протиправні дії вимагачів. Їх затримання відбувалося за участі співробітників спецпідрозділів. 

Під час обшуків у підозрюваних вилучили грошові кошти та автомобіль потерпілого, а також транспортний засіб одного з підозрюваних.

Наразі прокурори направили до суду клопотання про обрання їм безальтернативного запобіжного заходу – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції в Україні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.