Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вікторія Літвінова взяла участь у презентації моніторингу законодавства-2022

6 лютого відбулася презентація моніторингового звіту щодо впровадження та аналізу ефективності прийнятих нормативно-правових актів 2022 року. Звіт підготовлено Міністерством юстиції України спільно з Проєктом ЄС «Право-Justice» EU Project Pravo-Justice. Такий моніторинг Мін’юст здійснює вже п’ятий рік.

У презентації та обговоренні взяли участь представники Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора, народні депутати, судді, експерти різних галузей права.

Представником від Офісу Генерального прокурора була заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова, яка відзначила ефективність підходів, які використовувалися для моніторингу та зазначила, що ефективне реформування системи кримінальної юстиції можливе у разі врахування думки органів досудового розслідування, прокуратури, суду та сучасних фахових юристів.

Моніторинг законодавста за 2022 відповідає сучасним викликам та враховує потреби сьогодення, під час його підготовки враховано не лише експертні думки, наукові конценпції розвитку законодавства, а й результати чисельних опитувань, які проводились серед практикуючих юристів, в тому числі і серед прокурорів.