Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито харків‘янина, який збирав для російської спецслужби дані про українських захисників та співробітників СБУ

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2022 року харків‘янин у месенджері налагодив контакт з представником російської спецслужби. Від нього отримував завдання для проведення підривної діяльності проти України.

Підозрюваний стежив у Харкові за українськими захисниками, намагався встановити місця їхньої дислокації та проживання, а також маршрути пересування. Він збирав інформацію про командирів спецпідрозділів ЗСУ, співробітників СБУ та військових льотчиків.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про об’єкти критичної оборонної промисловості у Харкові для подальших ракетних ударів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області, оперативний супровід — Департамент контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.​