Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито шахрая, який заволодів позашляховиком та коштами на потреби ЗСУ

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактами шахрайства та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 263 КК України). 

За даними слідства, на початку вересня 2022 року підозрюваний отримав від волонтерів 4 500 доларів США для придбання позашляховика для потреб військової частини. Автомобіль він придбав, проте передавати його на потреби ЗСУ не планував, а використовував в особистих цілях. 

Крім того, у грудні 2022 року волонтери передали чоловіку 67 700 грн на придбання генератора для потреб одного із батальйонів ЗСУ. Отримавши кошти, він товар не придбав, а гроші використав на власний розсуд.

Загальна сума збитків становить майже чверть мільйона гривень. 

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України.

Під час затримання у нього вилучено гранату, тротилову шашку, набої, автомат Калашникова, які він зберігав без дозволу. Також вилучено позашляховик. Наразі вирішується питання про передачу його на потреби Збройних сил України. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Святошинського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників Управління по боротьбі з тероризмом Департаменту захисту національної державності СБУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.