Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито посадовця територіального центру комплектування та соцпідтримки, який сприяв військовозобов’язаним виїзду за кордон

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соцпідтримки за фактом організації незаконного переправлення осіб через держаний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, посадовець організував схему переправлення чоловіків призовного віку через кордон. За грошову винагороду він обіцяв військовозобов’язаним оформити довідки військово-лікарської комісії, відповідно до яких вони визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров’я з подальшим їх виключенням з військового обліку.

Вартість таких документів становила 6-7 тис доларів США в залежності від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів у військовозобов’язаних осіб.

Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.