Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито організовану групу, яка займалася ввезенням та збутом заборонених в Україні псевдоефедриновмісних пігулок

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито членів організованої групи, яка здійснювала незаконне ввезення на територію України прекурсорів та їх подальший збут на території України (ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, організував незаконну діяльність громадянин України, який на даний час перебуває у Польщі, залучивши киянку. Вони налагодили канал постачання та збуту заборонених в Україні псевдоефедриновмісних пігулок, які використовуються для виготовлення психотропної речовини «метамфетамін».

Чоловік пересилав пігулки через логістичні компанії своїй спільниці, яка за місцем проживання зберігала та фасувала їх. «Товар» рекламували на веб-ресурсах, які він особисто адміністрував. Для реалізації заборонених речовин вони залучили ще трьох мешканців столиці, які збували їх через поштові відправлення.

Щомісячно учасники організованої групи продавали близько 100 тисяч заборонених пігулок, отримуючи понад 2 мільйони гривень прибутку.

В межах досудового розслідування проведено ряд обшуків за місцем їх проживання на території Києва, Донецької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Вилучено понад 11 тисяч псевдоефедринових пігулок. З такої кількості сировини утримувачі нарколабораторій могли б виготовити близько 7 кг метамфетаміну.

Наразі трьох учасників організованої групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Процесуальні дії стосовно організатора та ще одного учасника тривають, очікуються результати експертиз.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.