Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито мешканця м. Дніпро, який незаконно продавав прекурсори

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора мешканцю м. Дніпро повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні чи пересиланні прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив незаконний продаж прекурсорів, що використовуються для синтезу фенілнітропропену з якого  виготовляють амфетамін. 

Перебуваючи на керівній посаді в одному із ТОВ, під прикриттям легальної діяльності, чоловік замовляв окремі види прекурсорів. В подальшому він таємно збував їх утримувачам нарколабораторій. Серед пропонованого ним асортименту - лабораторне обладнання, реактиви та прекурсори, зокрема нітроетан, який є основним елементом для виготовлення фенілнітропропену.

Правоохоронці провели десять одночасних санкціонованих обшуків у помешканні, автівках підозрюваного, а також у гаражному приміщенні, де зберігались заборонені речовини. Вилучено місткості з прекурсорами та лабораторне обладнання. Все вилучене скеровано на проведення відповідних експертиз. 

Наразі йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 200 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю та силової підтримки бійців спецпідрозділу ППО ГУНП в Дніпропетровській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.