Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито киянина, який за 7,5 тис доларів США виготовляв документи про непридатність до військової служби

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками організував переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

За 7500 доларів США вони виготовляли пакет документів, що дозволяв особам безперешкодно перетинати кордон. Киянин забезпечував «клієнтів» тимчасовим посвідченням військовозобов'язаного та довідкою військово-лікарської комісії з недостовірною інформацією про непридатність до військової служби.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини коштів та передачі виготовлених документів.

За результатами 8 санкціонованих обшуків вилучено майже 5 тис доларів США, мобільні телефони та документацію.

До суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Київській області, працівниками міграційної поліції Київщини та ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.