Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито киянина, який виготовляв прекурсори та психотропи у двох нарколабораторіях

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора киянину повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні чи пересиланні психотропних речовин і прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, підозрюваний обладнав два гаражі під нарколабораторії. В одній він синтезував амфетамін, в іншій – прекурсори для його виготовлення. Збував готовий «товар» лише гуртовими партіями та за попереднім замовленням. 

Правоохоронці затримали його під час виготовлення амфетаміну.

В ході обшуків за місцем розташування лабораторій, в помешканнях і автівці підозрюваного вилучено близько пів кілограма амфетаміну, пів кілограма фенілнітропропену, велику кількість лабораторного обладнання та автомобіль.

Вилучені речові докази скеровано на проведення відповідних експертних досліджень.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку перевищує пів мільйона гривень.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Викрито кримінальне правопорушення оперативними співробітниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного слідчого управління за підтримки оперативників оперативних служб НП України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.