Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито киянина, який облаштував нарколабораторію в одному зі спальних районів

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора киянину повідомлено про підозру в незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив виробництво психотропної речовини в одному зі спальних районів м. Києва у приватному будинку своєї бабусі. Все необхідне обладнання та гуртові партії прекурсорів для виготовлення амфетаміну він замовляв в Інтернеті. Потужності лабораторії дозволяли виготовляти до 5 кг психотропів на місяць. «Товар» збував довіреним клієнтам під час особистих зустрічей за готівку.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час виготовлення чергової партії психотропів.  

Під час санкціонованого обшуку за місцем розташування нарколабораторії вилучено амфетамін, прекурсори та лабораторне обладнання. Вилучене скеровано на проведення відповідних експертних досліджень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.