Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито експосадовця АТ «Мотор Січ», який сприяв незаконному перетину державного кордону

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва викрито колишнього посадовця АТ «Мотор Січ», який організував та сприяв незаконному переправленню громадян через державний кордон України (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовець в умовах воєнного стану та існуючої заборони перетину державного кордону чоловіками призовного віку,  безпідставно включив до переліку працівників підприємства сторонню особу.

Такі відомості в подальшому були використані для підготовки пакету документів, які необхідні для перетину кордону у воєнний час. Йдеться про лист щодо сприяння перетину державного кордону України, наказ про відрядження тощо.

На даний час експосадовцю повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Крім того, в межах провадження повідомлено про підозру чоловіку, який скористався цією схемою та перетнув державний кордон. Йому інкримінують пособництво у службовому підробленні та використанні завідомо підробленого документу (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.