Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито чоловіка, який ошукав громадян на 1,5 млн грн, «продаючи» в Інтернеті неіснуючий товар

Дарницькою окружною прокуратурою міста Києва викрито та повідомлено про підозру чоловіку за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, уродженець міста Донецьк у 2022 році заснував інтернет-сайт Ukrbay та розмістив на ньому оголошення про нібито продаж комп’ютерів, побутової техніки та інших непродовольчих товарів.

Він вимагав від довірливих покупців повну передоплату за обраний товар. Оплата надходила на банківські картки, оформлені на його близьких родичів.

Таким чином чоловік ошукав понад 60 громадян та заволодів їхніми коштами на суму понад 1,5 млн грн.

У ході проведення обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку, з якої здійснювалось адміністрування інтернет-сайту, та банківські картки, на які перераховувалися кошти.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та вживаються заходи для встановлення всіх потерпілих від шахрайських дій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Дарницького УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу УПК у м. Києві ДКП НП України.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.