Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення людини під виглядом поліцейських і заволодіння коштами потерпілого – викрито та затримано двох чоловіків на Одещині

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси викрили та затримали двох осіб, причетних до викрадення одесита та заволодіння його коштами.

За даними слідства, чоловіки, представившись працівниками поліції, незаконно позбавили волі 23-річного хлопця. Вони наділи на його руки кайданки та помістивши його до автомобіля, почали погрожувати пістолетом, побили потерпілого та заволоділи його грошима в сумі 40 тис грн.

Пізніше чоловіки проникли до квартири викраденого, де заволоділи 34 тис грн потерпілого. Довести свій план до кінця їм не вдалося, оскільки вони були викриті правоохоронцями.

При затримані були виявлені посвідчення співробітників Державної прикордонної служби України. Наразі інформація щодо належності чоловіків до вказаного відомства перевіряється.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі

відділу поліції №3 Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури