Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Військовослужбовцю на Херсонщині повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактами колабораційної діяльності та дезертирства (ч. 7 ст. 111-1, ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у травні-серпні 2022 року під час збройного конфлікту молодший сержант самовільно залишив пункт тимчасової дислокації військової частини і продовжує ухилятися від служби по теперішній час.

Перебуваючи на тимчасово окупованій території України, він перейшов на бік ворога. Добровільно обійняв посаду «временно исполняющего обязаности дежурного офицера дежурной части» у незаконно створеному підрозділі окупаційної влади рф «Генический районный отдел полиции Главного управления МВД Херсонской области».

Досудове розслідування здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, оперативний супровід - співробітники відділу внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.