Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовлення понад 20 тонн тютюнової продукції у підпільному цеху – судитимуть учасників організованої злочинної групи на Полтавщині

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно організаторки та двох учасників злочинної групи. Їм інкримінують незаконне виготовлення тютюну, а також зберігання та збут незаконно виготовленого тютюну (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). 

За даними слідства, організувала незаконне виробництво тютюну жителька Полтавського району, обладнавши підпільний цех на території власного домогосподарства. 

Для безперервного виробничого процесу учасники групи залучали найманих робітників, які працювали у дві зміни. Реалізовували «продукцію» на території України. Доходи розподіляли відповідно до обсягу виконаної роботи.

Під час обшуків у цеху, за місцями проживання та в автомобілях обвинувачених вилучено обладнання для обробки, калібрування, подрібнення тютюну, понад 1000 мішків із тютюновою сировиною, майже 100 пет-пакетів із подрібненим тютюном, каністри з ароматизаторами, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. Загальна вага вилученої тютюнової продукції – понад 20 тонн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР Нацполіції.