Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Від 3500 євро до 8000 доларів США з особи за переправлення за кордон – на Буковині викрито організаторку схеми

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури жительці Чернівецького району повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, раніше засуджена за аналогічний злочин жителька Буковини знову долучилась до схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон. 

Жінка налагодила співпрацю з іншими організаторами незаконної переправи та забезпечувала супровід, поселення та трансфер чоловіків призовного віку до лінії розмежування держкордону, а також відповідала за розрахунок за надані послуги. 

Наприкінці вересня 2023 року за 16000 доларів США та 7000 євро підозрювана намагалась незаконно доправити до Румунії 4 чоловіків віком від 27 до 50 років. Їх викрили прикордонники неподалік державного кордону.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативно внесення застави у розмірі понад пів мільйона гривень.

Встановлюються інші причетні до злочину особи. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.