Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Житомирщини про повернення комунальної землі вартістю 13,7 млн грн

За принципової позиції Житомирської обласної прокуратури Верховний Суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким зобов’язано товариство повернути Бердичівській міськраді земельну ділянку площею 70,4 тис м кв вартістю 13,7 млн грн.

Бердичівська окружна прокуратура встановила, що попри те, що строк договору оренди землі між міською радою та акціонерним товариством закінчився ще у 2013 році, недобросовісний користувач продовжує її безпідставно використовувати. 

З метою захисту інтересів держави, у березні 2021 року прокурори заявили позов, який Господарським судом Житомирської області задоволено у лютому 2022 року.

Згодом, за скаргою товариства, Північно-західний апеляційний господарський суд таке рішення скасував та ухвалив нове, яким відмовив у задоволенні позову через відсутність у відповідача обов’язку щодо повернення земельної ділянки.

Житомирська обласна прокуратура не погодилася з таким рішенням суду апеляційної інстанції та оскаржила його у касаційному порядку до Верховного Суду.

Незаконно орендовану земельну ділянку комунальної власності буде повернуто розпоряднику.