Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ведуть підривну діяльність на користь країни-агресора – викрито організовану групу «посадовців» окупаційної «адміністрації Біловодського району лнр»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом окупаційним «посадовцям», які у складі організованої групи здійснюють інформаційно-підривну діяльність проти України.

Серед них – діюча депутатка Біловодської селищної ради. Їй повідомив про підозру керівник обласної прокуратури.

Усім особам інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1, ч. 2, ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, організатор групи – колишній староста села Городище Старобільського району. Із березня 2022 року він призначений «головою адміністрації Біловодського району лнр».

До діяльності псевдооргану у березні-липні 2022 року залучив проросійськи налаштованих громадян. 

«Заступником» окупаційної адміністрації стала депутатка селищної ради, яка до призначення очолювала «відділ освіти». На заміну їй цю посаду обійняла колишня місцева освітянка.

Задокументовано, що підозрювані активно співпрацюють з владою так званої «лнр» та представниками держави-агресора. Проводять наради, консультації та пресконференції за участі керівництва Новосибірської області рф, зустрічі з головою псевдореспубліки для обговорення питань культури, освіти та оплати праці співробітників окупаційних установ.

Також поширюють проросійську ідеологію: організовують «підняття прапорів» рф та так званої «лнр», мітинги, батьківські збори та інші публічні заходи. Активно знімаються у пропагандистських роликах на підтримку держави-агресора.

Наразі підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території Луганщини 

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід ‒ співробітники УСР в Луганській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.