Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора обговорили питання протидії торгівлі людьми з представниками громадських організацій

В Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч із представниками державних та міжнародних громадських організацій, діяльність яких сфокусована на протидії торгівлі людьми.

Обговорили питання їх залучення до вироблення механізму запобігання торгівлі людьми в Україні, боротьби зі злочинними проявами та надання всебічної допомоги постраждалим.

Також приділили увагу шляхам співпраці за цим напрямом в умовах повномасштабного вторгнення держави-агресора на територію України.

«Кожен факт експлуатації має бути виявлено та правильно кваліфіковано. Водночас наше завдання – провести слідство у розумні строки та притягнути до відповідальності виконавців та безпосередньо посадовців, причетних до торгівлі людьми», – зазначив начальник Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Офісу Генпрокурора Олег Пелепюк.

Мета зустрічі – налагодження інституційного діалогу між системою органів кримінальної юстиції та громадськістю. Адже подолати проблему торгівлі людьми можна лише об’єднавши зусилля.

«Офіс Генпрокурора культивує співпрацю з громадянським суспільством. Завдяки нашій взаємодії прагнемо покращити показники і у сфері виявлення та реагування на факти торгівлі людьми в країні. Поєднання досвіду українських ГО, досвіду здобутого в інших країнах, а також експертної підтримки міжнародних організацій сприятиме забезпеченню невідворотності покарання для винних», – додав начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестиції Офісу Генерального прокурора Олексій Бонюк.

У заході також взяли участь представники Офісу Генпрокурора, Національної поліції України, Тренінгового центру прокурорів України, Мінсоцполітики, Держприкодонслужби, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, ГО «Ла-Страда», Програми підтримки ОБСЄ для України, Програмного офісу Управління ООН з наркотиків і злочинності в Україні, ГС «Коаліція НУО з протидії торгівлі людьми», ГО Херсонський обласний центр «Успішна жінка», благодійного фонду «Посмішка UA», ГО «Центр «Жіночі перспективи», ГО Тернопільський міський жіночий клуб «Відродження нації», ГС «А21 Україна».