Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Івано-Франківську судитимуть псевдопосадовців «ЛНР»

Івано-Франківська обласна прокуратура в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох громадяни України за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителі Луганщини прийняли пропозиції окупаційної адміністрації РФ та представників так званої «ЛНР» щодо зайняття посад у незаконних органах влади, створених на окупованих територіях.

Вони обійняли посади заступника голови так званої «адміністрації Біловодського району» та начальника відділу культури так званої «адміністрації Новопсковського району». На посадах обвинувачені співпрацюють із окупаційною владою та підтримують її.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.