Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухвалює рішення від імені псевдореспубліки – судитимуть так званого суддю «Тельманівського районного суду днр»

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Макіївки за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році, коли частину Донеччини окупували нзф «днр», суддя Донецького окружного адміністративного суду не виїхав на підконтрольну Україні територію. У вересні 2016 року, підтримуючи дії окупантів, він добровільно погодився налагоджувати у «республіці» роботу так званої судової гілки влади.

Чоловік обійняв псевдопосаду судді незаконно створеного «Тельманівського районного суду днр». Усвідомлюючи, що життя в окупованому регіоні базується на нікчемному і не визнаному світом «законодавстві», юрист чинить так зване правосуддя, спираючись на фіктивні закони й нормативні акти.  

Він розглядає кримінальні справи стосовно мешканців окупованого регіону та від імені псевдореспубліки ухвалює незаконні вироки. Також «суддя» бере участь у розгляді цивільних справ, зокрема, про визнання спадщини, втрати правовстановлюючих документів, а також ухвалює рішення щодо покарання громадян за здійснення господарської діяльності без «державної» реєстрації у фейкових органах «республіки».  

Виступаючи у підконтрольних окупаційній владі ЗМІ, у тому числі і як виконуючий обов’язки голови суду, він звітує про виконане «судочинство», створюючи у глядацької аудиторії враження про нібито забезпечення законності в окупованому районі. Таким чином допомагає окупантам позиціонувати себе як легітимну владу, а також порочить звання судді й підриває авторитет українського правосуддя.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР у м. Краматорську.