Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на понад 14 млн грн – директору товариства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактами ухилення від сплати податків та службового підроблення (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор товариства, яке здійснювало діяльність з видобування кам’яного вугілля, за попередньою змовою із невстановленими особами, здійснили «нетиповий» експорт соняшникової олії. Упродовж 2016 року у податковій звітності товариства відображено проведені нікчемні правочини з придбання олії у підприємства, яке має ознаки фіктивності на загальну суму 86,6 млн грн. Керівник товариства вніс у податкові декларації неправдиві відомості та ухилився від сплати податків на суму понад 14 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.