Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Хмельницькому повідомлено про підозру 4 особам, які організували підпільний цех з пошиття спортивного одягу під виглядом відомих брендів

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру у незаконному використанні знака для товарів і фірмового найменування (ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, у грудні 2022 року четверо хмельничан організували у виробничих приміщеннях обласного центру цех з виготовлення спортивного одягу. На продукцію нашивали емблеми та етикетки відомих брендів.

Підроблений брендовий одяг вони реалізовували через посередників за нижчою ціною, ніж дороговартісний оригінал. Також продавали у месенджерах Viber і Telegram.

Такими діями компанії-власнику торгових знаків заподіяно шкоду в розмірі 6,3 млн грн.

Під час санкціонованих обшуків за місцями виготовлення, зберігання та збуту фальсифікату вилучено понад 2200 одиниць продукції, обладнання, фурнітуру, комп’ютерну техніку, чорнові записи тощо.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Правоохоронці проводять комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснює слідче управлінням ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – відділ протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.