Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Херсоні затримано так звану начальницю незаконно створеного окупантами підприємства залізничного транспорту

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору так званій начальниці підприємства залізничного транспорту Херсонщини (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року жінка за вказівкою окупаційної влади очолила міжрегіональне підприємство херсонської залізниці. Його незаконно створили представники держави-агресора.

На посаді псевдопосадовиця надавала допомогу окупаційній адміністрації щодо перевезення вантажів. Вона систематично проводила збори підпорядкованих працівників. На них жінка закликала підтримати окупаційну владу, працюючи на підприємстві. Також так звана начальниця виплачувала заробітну плату у російських рублях.

Окрім цього, вона займалась виконанням рішення окупаційної влади, яким у червні 2022 року привласнено рухоме та нерухоме майно підприємства, яке належало ДП «Укрзалізниця».

Правоохоронці затримали жінку у м. Херсон в порядку ст. 208, ст. 615 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.