Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові затримано посадовця виконавчої служби, який отримав хабар за ненакладення арешту на майно підприємства

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова посадовцю регіональної Державної виконавчої служби повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, посадовець запропонував «по-мирному» вирішити питання у виконавчому провадженні про стягнення з комунального підприємства заборгованості за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення на загальну суму майже 6,5 млн грн. 

Свої «послуги» він оцінив у 90 тис грн. При цьому підозрюваний почав шантажувати та вимагати ці гроші з комунального підприємства, погрожуючи накладенням арешту на майно та рахунки.  

Правоохоронці затримали посадовця виконавчої служби під час отримання обумовленої суми. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до правопорушення. 

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників 7-ого управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.