Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові проведено обшуки в учасника транснаціонального угруповання, яке заволоділо майже 800 тисяч євро з рахунків іноземців

Правоохоронні органи України та Французької Республіки провели спільну міжнародну спецоперацію з документування транснаціонального угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні конфіденційних даних іноземців та заволодінні їхніми коштами.

Власник одного з криптогаманців – громадянин України, мешканець Харкова.

За даними слідства, члени угруповання з використанням спеціального програмного коду збирали дані про платіжні картки громадян ЄС з понад 300 популярних торговельних інтернет-майданчиків.

У подальшому заволоділи грошима з рахунків іноземних громадян.

Збитки від протиправної діяльності становлять майже 800 тисяч євро, що в еквіваленті перевищує 30 млн грн.

Наразі за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора встановлено місцезнаходження 45-річного власника криптогаманця, який, за інформацією правоохоронців Французької Республіки, використовувався для легалізації доходів, отриманих членами угруповання.

На виконання міжнародного запиту українські правоохоронці провели обшуки у харків’янина. Вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, на яких попередньо виявлені входи до систем зберігання криптоактивів.

Слідчі дії проводять слідчі Головного управління Національної поліції в Харківській області за оперативного супроводу кіберполіції Харківщини.

Вирішується питання про надання вилучених доказів французьким колегам.

Довідково: правоохоронці Французької Республіки розслідують кримінальне провадження за фактами несанкціонованого доступу та перебування в автоматизованих системах обробки даних, несанкціонованого вводу даних в автоматизовану систему обробки даних, несанкціонованого виводу даних з автоматизованої системи обробки даних, несанкціонованого збору даних, які мають особистий характер, участь в зговорі (угруповання злочинців), крадіжка в складі організованої злочинної групи, які передбачені рядом статей Кримінального кодексу Франції.