Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові ліквідовано схему організації нелегальної втечі за кордон військовозобов’язаних – затримано керівників двох благодійних фондів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області керівникам двох благодійних організацій повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, у червні 2023 року очільники двох благодійних організацій пообіцяли за 5000 доларів США повпливати на посадових осіб державних органів Харківської області щодо внесення відомостей про «клієнта» до системи «Шлях» для безперешкодного перетину державного кордону України.

Підозрювані документально оформлювали ухилянтів як «волонтерів» від благодійних фондів.

Правоохоронці затримали керівників двох благодійних організацій у порядку ст. 208 КПК України під час отримання 2000 доларів США у якості частини неправомірної вигоди від «клієнта».

Раніше було задокументовано факт одержання 1000 доларів США від цього ж чоловіка.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються інші факти та особи, які можуть бути причетними до схеми.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — 7-е управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.