Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Рівному затримали іноземця, який на завдання куратора з РФ «зливав» інформацію про ЗСУ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури іноземцю повідомлено про підозру у поширенні інформації про місце розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік налагодив контакт з представником спецслужб країни-агресора. На виконання завдання свого куратора минулого тижня під виглядом волонтера іноземець приїхав до Рівного зібрати інформацію про розташування у місті військових підрозділів та інфраструктурних об’єктів.

Використовуючи месенджер, він повідомив співробітнику головного управління генерального штабу ЗС РФ дані про місце розташування одного з підрозділів ЗСУ. Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

Інформатора затримали після виконання завдання куратора. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.